Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Късо съединение е най-вероятната причина за пожара в Търново

След като бе овладян още през нощта пожарът, който изпепели 6 декара производствени площи в един от най-големите месокомбинати във Велико Търново, вече е напълно потушен, съобщава БНТ.

И тази нощ обаче на място ще останат четири пожарни, които ще следят за нови огнища. Продължават постоянните измервания на въздуха, към момента не е засечено превишение на нормите.

Предполага се, че вече е известна причината за пламването на пожара. И тя е късо съединение според служител на фирмата, която е собственик на месокомбината, съобщава БТВ. Пламъците тръгват от помещение между административната сграда и склада с хладилните камери. Засегнати са 6 000 квадратни метра, а със стихията се борят 13 екипа на пожарната.

Въпреки това наглед ясната вече причина, по случая вече беше образувано досъдебно производство и тече разследване. Служителите на следствените органи влязоха на място днес следобед. Официално те работят по няколко версии, освен за късо съединение, включително и за умишлен палеж.

По думите на служителя, въпреки щетите за милиони левове работещите в месокомбината ще запазят работните си места. Сградният фонд е застрахован, но не и оборудването. Въпреки това до дни месокомбинатът отново ще започне да работи. Още днес част от служителите дори се завърнаха на работа след потушаването на пожара.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *