Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Българска престъпна банда разбита в Испания

При акция „Булгарис“ испанската гвардия разби българска престъпна група, в която са участвали и жени, включително непълнолетни.
Задържани са 12 мъже, 19 жени и 11 деца. На всички са им повдигнати обвинения за присвояване на чужди вещи, съобщи Нова телевизия, като се позовава на Националната гвардия в Испания (Guardia Civil).

Групата се е занимавала с кражби. Разследването е започнало още юни миналата година, след като в полицията са постъпили жалби от хора, оплакали се в кражба на портфейл и телефон.

Разследващите са установили, че в групата е имало силно изразена йерархия. Трима души са ръководили организацията, девет са били посредници между ръководители и извършители.

Работили са по време на празници, където е имало и струпване на хора. Повечето от участниците в групата са се преместили временно в Испания, целта им е била именно да крадат на място, където нямат познати и семейство, нито пък говорят езика.

По време на разследването е установено, че българите са извършвали престъпната си дейност ежедневно и че работят координирано с предварителна и внимателна подготовка.

Претърсени са домовете им, открити са телефони, карти, портфейли, документация и 2500 евро.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *