Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Последни новини Свят

Макрон обяви мерки срещу радикализацията на младежи

Френският президент Еманюел Макрон огласи нов план за действие за справяне със социалните проблеми в предградията.
В изявление пред френската телевизия снощи Макрон каза, че планът има за цел също да се предотврати ислямската радикализация на младежи, живеещи в проблемните райони.

Президентът изтъкна, че хората в предградията се радикализират, тъй като държавата често не може да им предложи решения. Радикализацията намери място там, където републиката абдикира, каза президентът, цитиран от ДПА и БТА.

Той изложи в най-общи линии плана си, който ще представи подробно през февруари догодина.

Планът предвижда компании да получават помощ, ако осигуряват на безработни от бедните квартали работа на договор с пълно работно време. Планират се и по-строги мерки срещу дискриминацията на работното място.

Презиентът обяви също, че библиотеките ще работят до късно, самотните родители ще получават повече съдействие, а здравеопазването ще бъде подобрено.

Макрон каза, че ще бъдат отделени 10 милиарда евро за подобряване на условията на живот в предградията.

Няколко френски правителства през годините се опитаха да решат социалните проблеми в предградията, наливайки милиарди евро в тях. Проблемът изникна остро на дневен ред през 2005 г., когато в някои предградия избухнаха масови безредици, а хиляди автомобили бяха опожарени.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *