Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика

Румен Радев ще бъде патрон на честванията за 140-годишнината от Кресненско-Разложкото въстание

В писмо от кабинета на Президента на Република България с дата 9.11.2017 г. до кмета на община Кресна, г-н Николай Гергиев, началникът на кабинета на президента, г-н Иво Христов, го уведомява, че за президента на Република България, г-н Румен РАДЕВ, „е чест да поеме патронажа на честванията, посветени на 140 години от Кресненско-Разложкото въстание“, съобщават от Община Кресна.

„Опазването на българската история и националната ни памет са наш дълг, а героите, борили се за свободата и обединението на България, заслужават дълбоката ни почит. Ето защо вярвам, че тази значима годишнина ще бъде отбелязана подобаващо“, се казва в писмото на държавния глава.

За първи път в историята на община Кресна президент на Република България се ангажира лично с патронажа на честванията на годишнината от въстанието. От общината възприемат това като историческа възможност през 2018 г. да се обърне погледът на нацията върху малката община и нейните жители, които ревниво пазят и предават в поколенията спомена за героичните събития от октомври-ноември 1878 г., a Кресненско-Разложката епопея да намери своето достойно място в националната памет, редом с Априлското въстание, .

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *