Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Любопитно Най-четени Последни новини

Над 80 педофили, действащи в социалните мрежи, са задържани от началото на годината

Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас през тази година, съобщи Явор Колев от „Компютърни престъпления“ към Главна дирекция за борба с организираната престъпност.

Фондация „Дигиталните деца“ започва обучения от следваща година на учители от цялата страна за внедряване на финландския модел на обучение в часовете по информационни технологии с акцент правилното използване на интернет от учениците.

Целта на фондация „Дигиталните деца“ е директорите на училищата да се запознаят с образователната реформа във Финландия и как преподаването на дигитална грамотност, съчетани с иновативни педагогически практики, променят цялостния подход към децата и процеса на учене.

„От понеделник, 20 ноември, приемаме кандидатури за училища-партньори. В средата на януари месец ще обявим кои за първите 10 училища, които са станали част от програмата. След това ще обучим преподавателите по информационни технологии. С радост бихме работили с Министерство на образованието, с иновативните училища, с директори на училища, учители, стига те да имат своята вътрешна мотивация затова да променят учебния процес и да променят класната стая“, обяви председателката на фондацията „Дигитални деца“ Ивелина Атанасова.

Подобни инициативи са важни, защото расте броят на педофилите в социалните мрежи, посочи комисар Явор Колев от „Компютърни престъпления“ към ГДБОП.

„Миналата седмица имаме задържан 36-годишен столичанин, който създаде профил във Фейсбук, на който имаше над 1500 момичета. Текат процесуални действия да се установи колко са жертвите. Другата седмица предстои задържането на друг в София и в провинциален град“, коментира Колев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *