13.07.2024

Предупреждават шофьорите за снеговалеж и ниски температури

От АПИ предупреждават шофьорите, че през нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите.
През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите, предупреждават от АПИ.

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини, допълниха от АПИ.

От агенцията апелират шофьорите, на които не им се налага спешно да пътуват през нощта, да отложат тръгването за сутринта.

Необходимо е автомобилите им да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е необходимо, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“, допълват от АПИ.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, се напомня в съобщението.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време на денонощието – на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *