Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Григор Димитров е „Спортист на годината“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви и връчи наградата „Спортист на годината“, която бе присъдена на Григор Димитров. Тя предаде приза на неговата майка Мария Димитрова по време на 60-ото юбилейно издание на церемонията „Спортист на годината“.

Нашите спортисти са хората, които прославят България, те са нашите посланици и проправят пътя на младите хора, които искат да покоряват големите върхове, отбеляза на церемонията Цвета Караянчева. Според нея те ги учат да бъдат твърди, да бъдат смели и да знаят как да го направят.

За мен е чест, че мога да връча наградата на един спортист, който покори световните тенис-върхове, заяви още председателят на парламента.

На официалното награждаване бяха връчени награди за спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, както и бе обявен победителят в анкетата на вестник „Труд“ за „Треньор на годината“.

Победителите получиха емблематични ръчно изработени пластики на скулптора Милко Добрев. Анкетата „Спортист на годината на България“ се провежда от 1957 г. сред действащите спортни журналисти в страната, като от 2008 г. гласуването се провежда изцяло онлайн. Церемонията се организирана ежегодно и по традиция беше излъчена на живо по БНТ, БНТ HD и Дарик радио.

И тази година церемонията по връчване на най-престижните спортни награди в българския спорт събра представители на политическия, спортния и бизнес елита, за да отдаде необходимата почит за постигнатото от българските атлети.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *