Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Последни новини Свят

Еманюел Макрон затвърждава възхода си

Рейтингът на популярност на френския президент Еманюел Макрон отново надхвърли 50 процента, показва публикувано днес социологическо проучване.
Ройтерс напомня, че Макрон разби дългогодишната двупартийна система във Франция и спечели президентските избори през май.

Въпреки че бившият инвестиционен банкер изпитва трудности да се отърси от клеймото „президент на богатите“, което му лепнаха противници заради политики като орязването на жилищните субсидии, усилията на Макрон за защитаване на френските интереси в чужбина му помогнаха да си повиши рейтинга, отбеляза Ройтерс, цитирана от БТА.

Неговата популярност достигна в началото на декември над 50 процента за пръв път от избирането му за президент, а новото социологическо проучване, проведено в понеделник и вторник, показва, че президентът има 52 процента рейтинг на одобрение.
Това е 6-процентен скок за Макрон от ноември според сондажа на консултантската компания Бе Ве А, направен за финансовия вестник „Трибюн“ и публикуван в навечерието на 40-ия рожден ден на Макрон.

Запитаните подчертават, че президентът си изпълнява предизборните обещания, макар и да критикуват някои политики като трудовата реформа, която дава по-голяма свобода на работодателите да уволняват и назначават служители.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *