Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Заплахи за отравяне на храни в Гърция

Хранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Гърция след заплахи за отравяне.
Хранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Атина и Солун, след като в гръцки анархистки сайт били публикувани заплахи за заразяването им с отровни вещества, съобщиха гръцките власти, цитирани от в. „Катимерини“ и БТА.

Според съобщение на гръцката полиция службата за борба с тероризма разследва случая и се опитва да открие и арестува извършителите, които твърдят, че са инжектирали солна киселина в безалкохолни напитки, прясно мляко и наденици на три компании.

Анархистката група, наречена „Зелено-черни подпалвачи“, заявила, че възнамерява да върне заразените продукти на рафтовете в супермаркетите между 20 и 24 декември.

Като предпазна мярка гръцката Агенция за контрол на храните е предложила изтегляне на определени продукти от магазините и е призовала клиентите да не ги консумират в близките дни.

Подобни заплахи бяха отправени от анархисти и през 2013 г. и 2016 г. преди Коледните празници и хиляди продукти бяха изтеглени от супермаркетите.

Предишните разследвания не откриха отровни вещества, но въпреки това властите приемат заплахата сериозно, отбелязва вестникът.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *