Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Конгресът на САЩ окончателно одобри намаляването на данъците

Конгресът на САЩ окончателно одобри най-голямото намаление на данъците през последните 31 години.
Така бе утвърдена първата мащабна реформа на президента Доналд Тръмп в мандата му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тръмп заяви, че приветства „една историческа победа за американците“ малко преди вота на Камарата на представителите, който бе чиста формалност.

Президентът говори в Белия дом и подчерта, че „с този текст на закона до голяма степен ние премахнахме по същество Обамакеър“, както бе наречена програмата за достъпно здравеопазване. Този режим на здравно осигуряване, създаден от предшественика на Тръмп – Барак Обама, бе публично заклеймен от републиканците, отбелязва АФП.

Контролиран от републиканците, Сенатът на САЩ вече одобри най-всеобхватната данъчна реформа през последните над три десетилетия с 51 срещу 48 гласа през изминалата нощ, като всички републиканци гласуваха „за“, а всички демократи гласуваха „против“.

Камарата на представителите гласува законопроекта по-рано вчера, но се наложи Сенатът да внесе дребни корекции, за да приведе текста в съответствие с бюджетните си правила и се стигна до втори технически вот на Камарата на представителите.

Данъчната реформа ще започне да се прилага от 2018 година и ще даде на мнозинство тежест да поиска от избирателите да подновят доверието си към него на парламентарните избори през ноември идната година, отбелязва Франс прес

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *