Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Градският транспорт в София ще работи през новогодишната нощ

Част от градския транспорт в София ще се движи през цялата новогодишна нощ на интервал между 30 и 50 минути. Метрото също ще работи, като влаковете по линията „Младост 1″ – „Витоша“ ще бъдат на 20 мунити, а мотрисите от „Младост 1″ до „Бизнес парк София“ и от „Младост 1″ до „Летище София“ са на интервал от 40 минути.

12 автобусни, 4 тролейбусни и 7 трамвайни линии ще обслужват столичани през цялата новогодишна нощ. По всяка линия на градския транспорт ще се движат между 2 и 3 коли на градския транспорт. Освен това на първи януари от Центъра за градска мобилност ще осигурят и допълнителни превозни средства по линиите, обслужващи маршрути през Централната гара и автогарата, така че придвижването на всички, които се прибират в София след края на празниците, да става по-лесно.

През новогодишната нощ столичани, които използват градския транспорт, ще бъдат зарадвани и със поздрав, който ще бъде изписан по електронните табла на спирките.

Традиционно стотици софиянци ще посрещнат Новата 2018 година на пл. „Княз Александър І“. За 19-и пореден път в центъра на столицата се подготвя празнично шоу, което ще стартира в 22:00 часа на 31 декември и ще продължи и в първите часове на 1 януари.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *