Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Наводнения в Германия спряха корабоплаването

Ситуацията с наводненията в южната и западната част на Германия се влоши заради продължаващото покачване на нивата на водите на реките Рейн, Дунав,Мозел и Некар
Това съобщава регионалният ежедневник Der Kölner Stadt-Anzeiger , цитиран от „Фокус“.

Силните превалявания, които донесе бурята „Бурглинд“, предизвикаха наводнения в редица райони в южната и западната част на страната, където реките излязоха от коритата си.

Това наложи издаването на забрана за корабоплаване по редица реки – решение на властите, което доведе след себе си до сериозни щети за бизнеса.

Съгласно разпространената информация, 180-километровия участък на река Рейн между Дуисбург и Кобленц е затворен за движението на кораби, повечето от които останаха на котва в пристанищата.

В ранните часове на деня нивото на река Рейн при Кьолн надмина критичния маркер от 8.30 метра, което практически прави невъзможно преминаването на плавателни съдове под мостовете над реката.

В град Майнц нивото на Рейн достигна 6,3 метра – доста над средното за тази част на реката равнище от 3 метра, заявиха властите. Очаква се довечера водите да се покачат до 6,4 метра.

Критична остава ситуацията и по поречията на реките Мозел, Саар и на Дунав в участъка й в Бавария.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *