Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Путин тръгва на президентските избори с 400 милиона рубли

Малко над 400 милиона рубли (около 11,4 милиона лева) бяха внесени в сметката за предизборната кампания на Владимир Путин за президент на Русия, предава ТАСС. Това е публикувано в разчетите, предоставени на местната Централна избирателна комисия, като по правило кандидатите за президент трябва предварително да покажат с какви средства разполагат.

И за Владимир Путин те са точно 400 030 934 рубли и 98 копейки. Това е и максимумът, с който може да разполага всеки един кандидат за президент, като парите строго могат да бъдат използвани само разходи, свързани с кампанията.

Парите за Путин идват основно като дарения от регионални структури на управляващата партия „Единна Русия“, която вече обяви, че ще подкрепи настоящия президент, въпреки че той излиза на изборите като независим кандидат.

На второ място по средства в предизборната кампания е Владимир Жириновски – 200 милиона рубли (5,2 млн. лв.), трети е лидерът на Партията на растежа Борис Титов – 20,7 млн. рубли (590 хил. лв.), следвани от журналистката Ксения Собчак, издигната от инициативен комитет – 19,44 млн. рубли (550 хил. лв.).

Общо 13-те кандидати за президент на Русия ще разполагат с 656 милиона рубли (18,66 млн. лв. ) за предизборна кампания.

С най-малка сума е лидерът на комунистическата партия Павел Грудин – със само 1000 рубли (28 лв.).

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *