Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Софийският университет получава 10 милиона лева и нова сграда

След заплахите за протест от страна на Софийския университет, от правителството решиха да отпуснат 10 милиона лева на най-старото висше учебно заведение в страната и обещаха решение на проблема със сградата на Медицинския факултет, която стана и повод за негодуванието от страна на Алма Матер.

„През 1888 г. е основан Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и това ни дава повод да протегнем отново ръка и да отпуснем немалък ресурс – около 10 млн. лв. за допълнителни инвестиции в инфраструктурата, която СУ ползва“, обяви министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран от „24 часа“, след среща с ректорското ръководство и със съвета на деканите на СУ, на която присъства и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Вълчев съобщи, че СУ ще получи за студентите си от Медицинския факултет сградата на Професионалната гимназия по облекло на бул. „Черни връх“, а училището ще се премести в друга сграда в кв. „Лозенец“.
Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков каза, че висшето училище няма да протестира след днешната среща с двамата министри.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *