Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Опасен силен вятър в цялата страна

Жълт код за силен вятър е обявен за цялата страна за днес – 18 януари, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
Денят ще започне с по-студено време и температури от минус 3, минус 4 по най-високите западни полета до плюс 1-2 в низините и плюс 4 градуса в югоизточните райони.

Слаб сняг ще прехвърча в крайните западни райони и североизточните части на страната, а слаб дъжд – по Южното Черноморие.

През деня ще остане ветровито, с умерен и силен северозападен вятър и променлива облачност, но малка вероятност за валежи.

Температурите ще бъдат в рамките на обичайните за януари, но силният вятър ще създава усещане за по-студено време. Максималните стойности ще са от нула по високите полета до около плюс 5 градуса в крайните северозападни и югоизточни райони.

Динамични остават атмосферните процеси и в петък. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 2, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 6 до 11 градуса. Ще бъде слънчево или с незначителна облачност и слаб вятър от югозапад-запад.

Жълтият код означава потенциална опасност. Има повишена вероятност за опасни метеорологични явления. Възможни са щети. Не предприемайте неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *