Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Втори протест за магистрала провеждат във Видин

Гражданско обединение „Единни за промяна“ организира нов протест във Видин. Исканията остават същите – спешни действия за изграждане на магистрала.
Това председателят на организацията Росица Кирова пред БНР.

„Искаме решение на Министерския съвет, в което да е ясно разписано, че започват неотложни, спешни действия за изграждане на магистрала Видин-София и тунел под Петрохан, за което може да бъде направен разчет, график и краен срок на завършване- 2021 година. Не ни удовлетворява казаното от министър Павлова, че видинчани трябва да имат търпение. Ще се прави Ботевград-Мездра. Тя дори не уточни точно кога и как, въпреки че разбрах, че има решение, ще стартират отчуждителните процедури. Това може би означава, че изграждането ще започне следващата година, не се знае кога ще приключи“, изтъкна тя.

Организаторите настояват за конкретни ангажименти и мерки от страна на българското правителство. Те ще се обърнат и към Европейския парламент със специална декларация.

„Искаме директно да се свържем с всеки един от тях, ще ги поканим да дойдат до Видин, да минат по този път, да видят как живеят хората в този регион на България, в този регион на Европа“, каза Росица Кирова.

Протестът започва от 10 часа отново от булевард „Панония“, продължава при паметника на „Скърбящия войн“ и при изхода на Видин.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *