Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Психолог: Учителите са затормозени, нямат респект сред деца и родители

Ситуацията в детските градини е променена. От една страна, децата там нямат социална емоционална зрялост като поведение и речеви умения. От друга страна, учителите са силно затормозени“.

Това заяви психологът Ани Владимирова дни, след като се разрази скандалът с бургаската детска градина „Брезичка“, в която беше записано как възпитателки крещят и посягат на децата.

„Възпитателите имат нисък социален статус. Те вече не са обект на респект нито от страна на родителите, нито от страна на обществото. Това води до състояние на тревожност и те изгубват самоконтрол“, допълни психологът.

„Аз съм сигурна, че тези две учителки са се шокирали от това, което са видяли от страни, че правят. Защото когато човек е в състояние на афект, той понякога не помни какво върши, има го и този момент. Така че би било полезно човек да се види отстрани. Целта е хората да променят поведението си и да си помигнат, и ако ти се видиш отстрани как загубваш самоконтрол, какво те провокира да се държиш така, ти можеш да го управляваш“, завърши Владимирова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *