Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени Последни новини

Фейсбук тества нов бутон

Facebook тества въвеждането на нов бутон за изразяване на неодобрение в социалната мрежа. Той обаче няма да е така дълго чаканата от потребителите възможност за нехаресване на постове, а ще е начин да се отбелязват съмнителни коментари и за тях да се подава сигнал до компанията.

Интернет гигантът потвърди официално, че провежда тест и уточни, замисълът е бутонът да се използва само за отбелязване на съмнителни коментари под публични постове. Потребителите няма да виждат колко пъти е използван бутонът, пише „Дарик“.

Натискането на експерименталното виртуално копче скрива коментара, а след това се появява въпрос дали той е бил обиден, подвеждащ или несъстоятелен.

Най-важното е, че използването му ще изпраща сигнал на Facebook. Тестът се провежда сред малка група потребители в САЩ. Бутонът се използва само за публични публикации, каквито са новинарските статии, не и в групови постове или на профилите на публични личности.

Бутон „не харесвам“ е една от най-желаните възможности за реакция в социалната мрежа, но Facebook не се предава. Преди време изпълнителният директор и съосновател на компанията Марк Зукърбърг заяви, че социалната мрежа не трябва да се превръща във форум за гласуване с да или не.

„Бутонът „харесвам“ наистина е ценен, тъй като е начин бързо да изразиш положителна емоция, когато някой сподели нещо. Хората ни питат за бутон „не харесвам“, защото искат да са в състояние да кажат, че нещо не е хубаво. Не смятаме обаче, че това е нещо хубаво за света. Няма да го направим. Не мисля, че има нужда от механизъм да се гласува във Фейсбук, дали дадена публикация е хубава или лоша. Не мисля, че това е ценно за обществото.“

При последните промени в бутони, Facebook въведе емотикони за реакции, с които даде на потребителите възможност да изразят тъга, гняв, любов, изумление или да се разсмеят.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *