Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Криза за кръв в Търново, търсят доброволци

Спешна нужда от кръводарители за петима пациенти с кръвна група АБ и Б има болницата във Велико Търново. От там молят за помощ.

Кризисната нужда от дарители е възникнала в края на миналата седмица. В един ден, за броени часове, с нужда от изключително рядката кръвна група „АБ” и кръвна група „Б” се оказаха петима пациенти, настанени в ортопедия и вътрешно отделение, съобщи „Борба“.

Нуждата от кръв и производните и кръвни продукти е непрестанна, затова доброволни и безвъзмездни кръводарители са необходими ежедневно. Хората не осъзнават колко важно е кръводаряването, докато някой близък или самите те не изпаднат в беда и не са пряко нуждаещи се от кръвопреливания.

Желаещите да дарят доброволно и безвъзмездно кръв могат да го направят всеки делничен ден между 8 и 13 ч. в болницата във Велико Търново.

Минималният срок между две кръводарявания е поне 60 дни. Кръводарителите трябва да са здрави (да не приемат медикаменти), на възраст от 18 до 60 години, хапнали и отпочинали и да представят документ за самоличност.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *