Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Свят

Роднините на жертвите от падналия самолет ще получат по 1 милион рубли

Роднините на загиналите при разбилия се руски самолет Ан-148 край Москва ще получат по 1 милион рубли допълнително обезщетение извън застраховката, съобщи президентският представител на Приволжския федерален окръг Михаил Бабич, цитиран от ТАСС. На близките на жертвите ще бъде оказана и психологическа помощ.

Катастрофата, при която по последни данни са загинали 71 души, е най-голяма в света по брой на жертвите след тази със самолета Ту-154 край Сочи през 2016 година с 92 души на борда, отбелязва ТАСС.

Три деца на възраст между 5 и 12 години, както и 17-годишен юноша са сред загиналите при самолетната катастрофа, съобщи пресслужбата на административните власти в Орск. Сред пътниците е имало и трима чужденци – граждани на Швейцария, Азербайджан и Казахстан.

Самолетът изпълнявал полет от Москва за град Орск в Урал. Машината изчезнала от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово в Москва, а отломките ѝ са намерени в Раменския район в Подмосковието, на около 40 километра от руската столица.

Спасителният екип на мястото на трагедията е увеличен над два пъти до близо 600 души.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *