Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно

Яденето на чесън прави човек по-привлекателен

Яденето на чесън прави естествената миризма на човек по-привлекателна за потенциалния партньор.
Доктор Керълайн Алън от Института по неврология към университета в Нюкасъл дава някои чудновати съвети за това как всеки да намери любовта.

Според нея храната, която консумираме, оказва влияние върху миризмата на тялото и то не винаги по начина, по който може да предположим. Неотдавна проведено изследване установи, че телесната миризма на хората, които ядат чесън, се оценява като по-приятна и привлекателна от техните партньори. Това вероятно се дължи на факта, че чесънът има полезни за здравето съставки, а по-здравите хора миришат по-приятно, според други проучвания.

„Не ви предлагам да изядете няколко скилидки, но може да включите продукта в по-здравословна диета, ако искате да промените начина, по който миришете в дългосрочен план“, обясни експертката, цитирана от БТА.

Друг неин съвет е мъжете да оставят жените да им избират парфюм, независимо дали са им съпруги или майки. Изследователи установиха, че жените от дадено семейство, които са избрали аромати за свои близки мъже, са им помогнали да миришат по-приятно. Никога не пропускайте да се напръскате с парфюм или дезодорант. Ароматът им прави човек по-уверен и по-привлекателен, както и по-малко нервен. Така например, ако сте се парфюмирали, е много по-вероятно да не правите нервни жестове, като това да пипате често косата или лицето си.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *