Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Бунтът на съвременните тийнейджъри е хакерството

Съвременните тийнейджъри избират хакерството като форма на бунт срещу семейството и обществото, а сексът, наркотиците и пушенето вече не са толкова на мода.
Предишните поколения се бунтуваха като пушеха цигари, употребяваха наркотици и правеха секс от рано. Съвременните 14-годишни обаче избягват тези традиционни форми за привличане на внимание, като предпочитат да проникват в чужди компютри от стаите си, пише „Дейли телеграф“, цитиран от БТА.

Изследването сред 19 500 деца беше направено от учени от Лондонския университетски колеж. Те установиха, че 20% от подрастващите са „хаквали“ компютър през изминалата година. Само 1% от тях са изпратили вирус.

На въпроса правили ли са вече секс, 2% от двата пола са отговорили положително, а 11% са потвърдили, че са имали някакъв интимен контакт.

3% от участниците са редовни пушачи, а 14% са опитвали цигара.

Други старомодни незаконни дейности също се оказаха по-малко популярни от киберпрестъпленията. По-малко от 3% от запитаните са рисували графити без разрешение, а 4% са имали вандалски прояви. Едва 2% имат своя банда, 4% са задигали продукти от магазина в предишните 12 месеца, а 1% са откраднали нещо от друг човек.

Експертите установиха, че съвременните млади хора водят най-примерен начин на живот с рекордно ниски нива на консумация на алкохол, тютюнопушене, прием на наркотици и забременяване.

Момчетата са по-склонни към рисково поведение. Почти 6% са признали, че са прониквали в чужд компютър от своя, в сравнение с 4% от момичетата.
Бременността сред тийнейджърките е рекордно ниска. Тя е намаляла наполовина сред непълнолетните, като достига 21%.

Специалистите предупредиха, че опитването на алкохол и цигари на ранна възраст може да доведе до „обезпокоителни навици при 14-годишните“. Затова е важна превенцията сред учениците още от началното училище.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *