Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

БДЖ: Нова система за билети тръгва на 80 гари в страната

От Българските държавни железници въвеждат поетапно във всички гари в страната нова система за издаване на билети. На близо 50 ЖП спирки тя вече работи, като до края на месеца се очаква този брой да достигне 80. Това каза в БНТ Борислав Тасков от БДЖ. Билетите и от старата, и от новата система са валидни превозни документи, с които пътниците могат да пътуват, допълни той.

Когато включим към новата система и гара София около 80 процента от билетите фактически ще се издават от новата система, каза още Борислав Тасков. Той обясни, че няма чак такава голяма разлика между времето за издаване на билети от старата и новата система, но новата система има предимството, че когато се изберат крайните точки за пътуване, се генерират всички възможни маршрути, всички възможни влакове и много по-лесно пътникът може да реши как точно да осъществи пътуването си.

Борислав Тасков коментира и защо още новата система не е въведена например на Централната гара в София, отбелязвайки, че от БДЖ предпочитат първо да се натрупа малко повече опит с новата система по другите гари, за да бъдат избегнати евентуални проблеми, преди въвеждането й и там.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *