Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Любопитно Най-четени

10 неща, които да изхвърлим от гардероба си

Какъв по-добър начин да започнеш новия моден сезон от едно разчистване на гардероба си от излишните си неща?
Искаш да се откажеш от тях, но не знаеш от къде да започнеш? Дай старт с всичко, което не ти носи радост, когато го носиш. Наистина, ако следваш този принцип, ситуацията ще ти изглежда толкова проста!

Изхвърли:

1. Половината от твоята „раирана“ колекция

Въпреки че райето е класика и всяко момиче трябва да го има в гардероба си, не трябва да прекаляваш с количеството. Започни разчистването с тези дрехи, които най-рядко носиш. След това с тези, които се дублират и изглеждат почти еднакви, и остави няколко модела, които може да носиш през различните сезони.

2. Всичко, което не ти става

Все още в гардероба ти намира място панталонът, който не си носила от 2012, но при всяко разчистване го оставяш с надеждата, че ще отслабнеш? Не казваме, че това няма да се случи, но шансовете тогава все още да го харесваш са минимални. Плюс това да го гледаш всеки ден, няма да е от полза за самочувствието ти.

3. Дрехи, които никога не си носила

Шалът, който майка ти подари за Коледа или бельото, което гаджето ти мислеше, че е сладко (но не е), тениската, която си купи в момент на умопомрачение… Само защото някои неща имат сантиментална стойност или защото все пак си изхарчила пари за тях, не означава, че трябва да останат в гардероба ти, събирайки прах. Подари ги на приятелка, дай ги за благотворителност или ги продай.

4. Всичко, което не ти доставя радост

Ако не си развълнувана от носенето на дадена дреха, тогава защо я обличаш? Животът е твърде кратък, за да носим дрехи, които не ни доставят радост! Отърви се от тях и направи място за неща, които наистина ще те накарат да се усмихнеш.

5. Неудобни обувки

Изглежда очевидно, но сякаш отлагаме момента да се разделим с тях с надеждата, че някой ден това ще се промени. Не, няма. Тези токчета винаги ще вредят на пръстите на краката ти, на стойката, походката и… настроението ти. Така че не се колебай и ги разкарай от гардероба си.

6. Всичко с петна

Имаш любим чифт дънки, върху които си разляла червено вино и си ги оставила в гардероба си с надеждата, че петното някой ден ще изчезне магически? За съжаление, ако в химическото чистене не могат да се справят или си отхвърлила алтернативата за боядисване, е по-добре да се разделиш с тях.

7. Старо бельо

Може би не ти се иска да харчиш допълнително пари за бельо, но не забравяй, че това са нещата, които носиш всеки ден, така че си отделяй определена сума всеки месец за ново полълнение и се разделяй със старите и износени модели.

8. Всичко, което не можеш да комбинираш с останалата част от гардероба си

Купила си си наистина сладък топ, който е тотално различен от твоя стил, но ти харесва. Единственият проблем е, че няма с какво да го носиш. Освен ако не планираш да реорганизираш целия си гардероб заради този топ, е по-добре да се разделиш с него.

9. Стари чорапи с дупки

Колко досадно е сутрин да търсиш чорапи и да откриеш, че: а) единият липсва; б) вторият има дупка. Просто си спести нервите рано сутрин, когато бързаш за работа, и направи основно разчистване на купчината с чорапи и чорапогащници!

10. Тенденциите от изминалия сезон

Тези панталонки, който купи миналото лято, бяха най-хубавата ти находка за сезона и освен това – супер тренд! Оттогава не си ги носила с надеждата, че пак ще излязат на мода. Това може да се случи след около 5 години, но засега по-добре ги разкарай от гардероба си.

Източник: cosmopolitan.bg

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *