Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Над 14 000 къса контрабандни цигари са иззети при спецоперации в страната

Над 14 000 къса контрабандни цигари са иззети при спецоперации в страната. Проверени са търговски обекти и жилища в Бяла Слатина, Любимец, Харманли, Димитровград и Котел, съобщават от пресцентъра на МВР.

Продължават специализираните операция срещу контрабандата на акцизни стоки в страната. Вчера, при проверка в частен дом в Бяла Слатина, са намерени и иззети 7 580 къса цигари, без български акцизен бандерол. Образувано е бързо полицейско производство.

Цигари и тютюн без бандерол иззеха полицаи от Любимец, Харманли и Димитровград. При проверки на домове и кафене са конфискувани общо 6 900 къса цигари и 2.1 кг нарязан тютюн, предаден от собствениците с протокол. Съставени са актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

Пет търговски обекта и частни домове са проверени на територията на Котел. От магазин в село Ябланово се иззети 600 къса цигари, а от жилището на 47-годишната Е.Х. от същото село са намерени 860 къса цигари, без акцизен бандерол. По случаите са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл.234 от НК.

1 COMMENTS

  1. Само в Горна Оряховица и В.Търново никой не закача контрабандистите с прякори Картофа, Нитата, Македoнеца, Скорпиона, Ероса…
    Кой ли ги пази?? май заплащат такса спокойствие

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *