Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Новият антикорупционен закон влиза за ремонт в парламента

Промени в антикорупционния закон и Закона за обществени поръчки ще обсъдят днес депутатите, съобщава БНР. Спешните законови промени вече успяха да скарат управляващи и опозиция.

Пленарното заседание ще започне с промени в два закона. Първият предвижда изменение в Закона за обществените поръчки, с които се дава възможност договорите за ремонт на оградата на границата да се сключват без обществена поръчка.

Вторият променя съвсем новия антикорупционен закон, който още с влизането си разкри сериозни проблеми. Въвеждането на ограничение за общинските съветници да бъдат едновременно и еднолични търговци, съдружници, акционери, членове на управителни и надзорни или контролни съвети, които имат сключени договори със съответната община, както и с търговски дружества с общинско участие. Пред общинските съветници има дилема – или да прекратят мандата си, или да съкратят бизнеса си, което се оказва, че ще опразни местните парламенти, затова регламентът предвижда отлагане на това задължение до 1 декември на 2019 година.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *