Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Затварят Шипка заради тържествата на 3 март

Въвежда се временна организация на движението по пътя Казанлък – Габрово заради провеждането на тържествения митинг на връх Шипка по случай националния празник на България 3 март, съобщиха от областната управа в Стара Загора.

Проходът Шипка ще бъде затворен за транзитно преминаващите автомобили от 20 часа на 2 март до 18 часа на 3 март т.г., движението се пренасочва през Прохода на републиката /Хаинбоаз/. През Шипка между Северна и Южна България ще могат да минават само автобуси на организирания междуградски транспорт.

Автомобилите на гостите на тържествата ще бъдат пропускани само еднопосочно от 6 до 14 часа на 3 март от Казанлък към върха и от Габрово към върха. Обратно ще се слиза между 14 и 18 часа. Автомобилите ще паркират отдясно на пътното платно по реда на пристигането си.

Според предварителната програма, пред Паметника на свободата на връх Шипка българският патриарх Неофит и руският патриарх Кирил ще отслужат заедно заукопойна молитва за падналите български опълченци и руски воини. В общата служба ще участват и членовете на Светия синод на Българската православна църква. Преди това обща религиозна служба ще има и в Храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. Руската църковна делегация ще гостува у нас по повод 140-годишнина от края на Руско-турската освободителна война от 1877/1878 година.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *