Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Отблокираха АМ ”Тракия”, части от ”Хемус” остават блокирани

Сняг и силен вятър блокираха много части на страната. Остава затворена магистрала „Хемус” от Шумен до Варна, а „Тракия” от Карнобат до Бургас е отблокирана.
Възстановено е движението на всички МПС по АМ „Тракия“ в участъка Карнобат – Бургас, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Възстановено е движението на тежкотоварни МПС над 12 тона в двете посоки по АМ „Хемус“ на територията на област София. Трафикът се осъществява поетапно и се регулира от Пътна полиция.

Възстановено е и движението на тежкотоварни МПС над 12 тона в двете посоки по път I-4 Шумен – Ябланица. Възстановено е и движението на всички МПС по път III-208 от разклон Ветрино до гр. Провадия, в област Варна, както и по път III-6009 в участъка разклон Миролюбово – Изворище от км 0+000 до км 9+100, в област Бургас.

В Шуменско и Варненско са затворени множество пътни отсечки от второкласната и третокласната пътна мрежа заради преспи и навявания. Усилията на пътните служби да направят пътищата проходими ще продължат в светлата част на деня.

Освен по двете магистрали към Източна България, почти невъзможно е придвижването и в Русенско. Затворени са трасетата Русе – Разград и Русе – Силистра, както и цялата третокласна пътна мрежа в областта.

От Агенция „Пътна инфраструктура” призоваха шофьорите да не тръгват с колите си през нощта и утре, освен ако не е наложително.

Студът и снегът затвориха десетки училища в страната. В дървена ваканция от вчера са учениците от няколко училища в Разград, Силистра и Тутракан.

Днес и утре няма да има учебни занятия и в Стара Загора, Враца, Добрич и Лозница, както и в няколко общини в област Варна.

Дървена ваканция до 1-ви март е обявена и в пет общини в област Смолян. До края на седмицата без учебни часове ще са и учениците от Бяла.

Обстановката продължава да е усложнена. През цялата нощ работиха почистващите фирми, колегите от Инспектората бяха на терен, каза пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Продължава да вали – в южните райони снежната покривка е вече над 40 см, обработва се непрекъснато, но отново платната са заснежени, допълни тя. Работим приоритетно по платната, където се движи градският транспорт, допълни тя.

И днес „Синя“ и „Зелена“ зона в София няма да се заплащат. „На места е невъзможно и изключително трудно тези терени да бъдат почистени и докато това не се случи, няма как да се взимат пари на хората“, каза още кметът на столицата.

Заради натрупания сняг, платените зони в София не работеха и през вчерашния ден.

„Поискала съм да не се заплаща работата по обработката на улиците в ж.к. „Люлин“, защото фирмата там не се справя“, каза още Фандъкова

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *