Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Отново затвориха част от магистрала ”Тракия”

Отново затвориха магистрала „Тракия” в района на Бургас. Причината е обилният снеговалеж в региона и невъзможността пътят да бъде почистен.
Изцяло затворени за движение са пътят Русе-Разград-Шумен, Дюлинският проход и отсечката Миролюбово-Каблешково.

По останалите пътища в Североизточна България автомобилите все още се движат, но голяма част от пътната мрежа е затворена за камиони. За моторни превозни средства до 3.5 тона са проходими пътищата от Силистра за Русе, Добрич и Шумен, съобщиха от Областната администрация и Областното пътно управление в Силистра.
Проходими са пътищата Дулово – Исперих и Конево – Зебил.

Пътят Русе-София е отворен за движение за всички превозни средства, остават затворени направленията за Разград и Силистра. По Дунав мост могат да се движат само леки автомобили.

Има съгласуваност и с областите Велико Търново и Стара Загора за спиране на тировете на техни територии и недопускане струпването им в Русе. От снощи са се образували километрични опашки от тирове, 50 снегопочистващи машини работят на територията на Русе.

Лошото време затвори и близо 1000 училища. Дървена ваканция има в почти всички области. Най-сериозно остава положението във Варненско, където учебният процес е преустановен в 98 училища. В областите Кърджали, Плевен и Русе – в над 70. Шумен, Сливен и Разград също са засегнати. За повечето ученици ваканцията ще продължи до днес

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *