Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Football Изборът на редактора Най-четени Спорт Спортове Футбол

УЕФА позволи на ЦСКА-София да участва в Лига Европа

Отборът на ЦСКА-София ще може да участва в евротурнирите от следващия сезон. Новината бе съобщена от УЕФА с официално писмо до Българския футболен съюз, подписано от генералния секретар на организацията Теодор Тодоридис, предаде БГНЕС.

От европейската футболна централа са заключили, че тригодишното правило, заради което „червените“ не бяха допуснати в Лига Европа през този сезон, изтича през тази кампания и от следващата те имат право да участват в евротурнирите.

Целият текст на писмото от УЕФА, адресирано до Борислав Михайлов:

„Във връзка с нашата кореспонденция от 29 май 2017 г., свързана с молбата за изключение на тригодишното правило по Член 12 (2) и Член 12 (3) от правилниците за лицензиране на УЕФА и Финансов Феърплей по случая ЦСКА-София.

В писмото, цитирано по-горе, УЕФА зае становище, че правните и други промени в структурата на ПФК ЦСКА-София се считат за нарушение на Член 12 от гореспоменатите правилници. В заключение, клубът не получи право да кандидатства за лиценз на УЕФА за участие в европейските турнири в рамките на следващите два сезона.

След като разгледа фактите и обстоятелствата, възникнали при делата в КАС с номера 2017/A/5177 и 2017/A/5201, администрацията на УЕФА стигна до заключението, че тригодишното правило, важащо за клуба, изтича през сезон 2017-2018 г.

УЕФА потвърждава, че ПФК ЦСКА-София има право да участва в следващото издание на европейските клубни турнири, ако се класира по спортни резултати, отговаря на всички други изисквания, заложени в съответните правилници на УЕФА и покрие лицензионните изисквания на Българския футболен съюз. Моля, своевременно да уведомите клуба“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *