Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Парламентът ще решава кой да оглави Антикорупционния орган

Народните представители ще изберат председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това се посочва в програмата за работа на Народното събрание. За поста се борят Пламен Димитров, предложен от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, и Николай Николов, предложен от БСП. За избран се счита кандидатът, за който са гласували повече от половината депутати в зала. На 6 март двамата бяха изслушани в парламентарната комисия за борба с корупцията.

По закон Антикорупционният орган се състои от председател, зам.-председател и трима членове. Председателят предлага свой заместник и членове на комисията, които също се избират от парламента.

Парламентарната регионална комисия ще разгледа окончателни промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община. Основните изменения са свързани с ограничаването на височината на новопостроените сгради, в зависимост от това в коя част на града се намират. Комисията за контрол над службите ще обсъди прекратяването на правомощията на член на Националното бюро за контрол на СРС.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *