Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Приятелското общуване с кучетата удължава живота им

Приятелското общуване на стопаните с кучетата не само заздравява връзката им, но също така удължава живота на четириногите, установиха учени, цитирани от британския „Телеграф“.

Възрастните шаровци по-добре възприемат фразите, произнесени на висока тоналност и с определен ритъм. Докато при палетата на възраст от шест месеца до една година е по-добре те да се възпитават като малките дечица. Такъв способ на общуване позволява да се установят особено доверителни отношения между човека и животното.

Учени от Йоркския университет разработиха специален речеви разговорник, който ще позволи на стопаните на четириногите да постигнат по-бърза хармония със своите питомци. За целта те трябва да използва едни или други фрази за дресировката. Според учените подобен подход не само позволява да се облекчи процесът на обучение на животното. Той стабилизира емоционалния фон на кучето, което удължава живота му.

Учените тествали новия метод на английски, шведски, руски и японски и той действал безотказно След около едно десетилетие с помощта на невронните мрежи и на машинното обучение специалистите планират да създадат пълноценен преводач от кучешки на човешки език.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *