Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Общество

Раздават пакети със 7 храни за бедни

От днес започва раздаването на пакети със седем продукта за бедни в областите Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Разград и Стара Загора. Графикът е качен на сайта на Агенцията за социално подпомагане и на този на партньорската организация по програмата – БЧК.

В пакета са включени бисквити, леща, консерва скумрия, мед, доматено пюре, лютеница и грах, на обща стойност 46 лв. Ще бъдат раздадени 5031 тона храни.

През миналата година по първия транш бяха раздадени 10 000 тона хранителни продукти на над 316 000 лица в тежко социално положение. Тогава те получиха 10 от общо 17-те вида храни, определени в индивидуалния пакет – брашно; ориз; спагети; пюре от картофи; гювеч; компот; конфитюр; говеждо в собствен сос; захар и вафли, на стойност 67,19 лв.

До момента пакети с храни се предоставят ежегодно, като така Агенцията за социално подпомагане успява да изпълнява основната цел на програмата за храни и/или основно материално подпомагане, а именно нуждаещите се да получават подкрепа под формата на хранителни продукти регулярно.

Съдържанието на пакетите се определя въз основа на масовата употреба на храните от домакинствата и след препоръки от Министерството на здравеопазването.

По програмата се осигурява и топъл обяд, като тази услуга се предоставя по проекти на общините целогодишно.

Раздаването на хранителните продукти се извършва на територията на цялата страна, в пунктовете на БЧК – партньорската организация по програмата, по предварително определения график.

Получаването на хранителните продукти е организирано така, че хората, за които са предвидени пакетите, да могат да ги получат в най-близкия до тях пункт. Пунктове за раздаване на храни има и в най-малките и отдалечени населени места в страната.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *