Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Турчин, убил видинчанин на пътя, изчезна, заедно с ТИР-а си

Съкрушено видинско семейство търси справедливост за убития мъж при катастрофата на главен път Е-79 между Монтана и Видин. Роднините на загиналия 37-годишен Калоян се опитват да намерят обяснение как виновникът за смъртта на младия мъж е оставен да избяга. Припомняме, че на 8 март призори в близост до разклона за село Ивановци, турски товарен автомобил „МАН“ навлязъл в насрещната лента и се блъснал в микробус „Ивеко“, съобщава bulnews.bg

При зверския удар на място загинал 37-годишният Калоян, който е безупречен шофьор със златен талон. Такъв документ се издава само на водачи, които повече от 6 години не са извършили никакво нарушение, дори и най-дребното. Мъжът е баща на две момичета – на 8 и 14 години. „Животът на брат ми бе отнет. Грубо, внезапно, жестоко. А аз се чувствам безсилен. Помогнете…“, казва Цветан Диков.

Нещастието се стоварва с пълна сила върху едно видинско семейство, оставяйки след себе си огромно опустошение. Докато почерненото семейство се опитва да намери сили, за да събере поне част от счупените парчета на един прекършен живот, турският шофьор напуска видинската болница. Наблюдаващият случая прокурор го освобождава и на чужденеца е наложена само „парична гаранция“ от 3000 лева със забрана за напускане на страната.

Броени дни след смъртта на Калоян от паркинга, където са оставени двете превозни средства, участвали в катастрофата, изчезва турският ТИР. Тежкият влекач, който иначе би трябвало да е веществено доказателство, се загубва някъде си… „Къде изчезна ТИР-а, до който през тези дни всеки имаше достъп. Защо?“, гневи се Вероника Иванова, близка приятелка на семейството. Както тя, така и роднините засега безуспешно търсят отговори на много въпроси и оправдано се опасяват, че виновникът за смъртта на Калоян е оставен да избяга.

Турският шофьор пък вече имал своята удобна версия – не помнел нищо от случилото се и моментът му се губел в сън. Според очевидци обаче на тежката катастрофа водачът на ТИР-а е предприел неправилно изпреварване и навлизайки в насрещното платно е помел със страшна сила видинския микробус, оставяйки без никакъв шанс за спасение водача. „Ужасно и отчайващо е. На колко врати ли не чуках! Нима отнемането на човешки живот е толкова лесно?! Някой идва, безнаказано убива и си заминава. 3000 лева – това ли е цената за моя брат?“, казва Цветан.

Сломеният от болка видинчанин е наясно, че никой и нищо не може да върне към живот любимия човек. И колкото да се опитва, то никой и нищо не може да замени бащата на две деца, останали сираци. Цветан обаче е решен да извърви пътя докрай и търси помощ от всички. Едно почернено семейство търси подкрепа, за да измине трудния път до справедливостта.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *