Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Заместник-министър Ваня Колева откри турнира „Дан Колов – Никола Петров”

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри 56-ия турнир по борба „Дан Колов – Никола Петров“. В надпреварата са заявили участие над 500 състезатели от 32 държави.
„Радостно е, че този турнир отново събира в България много от най-добрите борци в света. Добре дошли на всички в изцяло обновената „Асикс Арена”. Вярвам, че ще останете доволни от условията тук. Ние сме горди, че успяхме да завършим реконструкцията на тази знакова за София и за българския спорт зала и ще продължим с усилията си за обновяване и изграждане на спортна инфраструктура”, заяви Колева.
Заместник-министърът отбеляза, че златните пояси на Дан Колов и Никола Петров са едни от най-престижните отличия в българския спорт.
KBA_5178
„Те носят имената на двама изключителни българи, които със своята сила и със своите победи са прославили страната ни по света. За всеки спортист е огромна чест да се състезава и да спечели Златния пояс. Пожелавам успех на всички борци, които в следващите дни ще излязат на тепиха. Нека най-достойните и най-добре подготвените да победят и вярвам, че ще видим оспорвани и качествени схватки, като силно се надявам българските представители да донесат много радост на публиката в залата”, допълни Колева.
Председателят на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба (UWW) Цено Ценов поздрави участниците от името на президента на Световната централа Ненад Лалович. На откриването присъстваха още председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов, почетният председател и първи вицепрезидент на Българския олимпийски комитет Валентин Йорданов и президентът на Асоциацията на европейските градове Джан Франческо Лупатели.
KBA_5037
Турнирът „Дан Колов – Никола Петров“ е най-голямата проверка преди Европейското първенство за мъже и жени в Каспийск (Русия) от 30 април до 6 май. За първи път у нас ще се приложи новият формат за двудневни схватки във всяка категория, като финалите и схватките за бронза ще се провеждат във втория ден.
Преди церемонията по откриването на турнира беше представен фотоалбумът за двукратния олимпийски шампион Армен Назарян, със заглавие „Роден победител“. Автори са Владимир Памуков, Тодор Шабански и Бончук Андонов, а Назарян подари албум с негов автограф на Ваня Колева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *