Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Здраве Изборът на редактора Красота & Здраве Най-четени

Как смяната на времето влияе върху кожата

Преминаването от зимно към лятно часово време се отразява неблагоприятно върху съня, сърцето и дори върху кожата.

Смяната на времето, съпътствана от загубата на един час сън, може да причини кожни проблеми, обяснява Кандис Браун от лондонска клиника по пластична хирургия.

„Всяко смущение в циркадния ритъм, колкото и да е незначително, влияе върху човешкото здраве и в частност върху кожата. Кожните клетки също имат вътрешен биологичен часовник и смяната на времето „разстройва“ способността им да се подмладяват и обновяват“, казва Браун.

За да предпазим кожата си от раздразнения и преждевременно стареене, специалистката съветва да използваме ексфолиращи и овлажняващи средства, да ограничим употребата на кофеин и да се храним малко по-рано от обичайното. Думите й потвърждава и дерматоложката д-р Ема Уеджуърт:

„Без съмнение смяната на времето оказва влияние върху кожата. Тя е изключително динамичен орган, който реагира на промените в заобикалящата среда“.

Смяната на времето се отразява и върху съня. Загубата на един час почивка през нощта води до недоспиване и чувство на умора. За да компенсират тази липса, експертите препоръчват на хората да вземат горещ душ преди лягане, да медитират и да спят голи, пишат от БТА.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *