20.07.2024

Екзотични папагали заживяват във Велико Търново

От 30 март до 6 май в Mall Велико Търново ще гостува изложба на екзотични птици. На ет. 3 в търговския център сред тропически декор ще ви пренесе в джунглата в компанията на над 20 вида пернати сред които: Токо Тукан, папагали Ара, Какаду, Амазона, Жако, Еклектус и др.

Изложбата ще бъде отворена за посетители всеки ден от 11:00 до 15:00 и от 16:00 до 20:00 ч.

Това не е обичайната изложба, в която просто виждате нещо различно, това е място, което ще ви пренесе в един различен свят, светът на едни от най-красивите птици. Ще чуете как папагалите разговарят с хората, рецитират стихове или ви казват, че ви обичат.
IMG_0599
От дресьорите на птиците пък ще научите интересни подробности за папагалите като например това, че те се влюбват в хората. Някой видове се влюбват много силно, а други по-малко. Ще научите още за произхода на различните видове, кои са разпространени в Африка, кои в Австралия и кои в Южна Америка. Ще ви разкажем още с какво се хранят и някой лични неща за конкретните птици, които като всеки човек си имат свое име и своя характер.

Джулс – хиацинтова Ара или както казват децата “Синия папагал от филма Рио“ е от вида папагали, достигащи най-големи размери. Този вид могат да развият размах на крилете с дължина до 140 см. и живеят до 100 години. Жоро пък е от вида Кралско Жако и е на четири години. Той е най-говорящия папагал. Рафи е Токо Тукан, който няма как да не ви впечатли с красотата и екстравагантността на вида си, а Съни е изклюително сладък Златен папагал.

Птиците са свободни, не са поставени в клетки и няма прегради между хората и тях. Така всеки може да се наслади на мига, в който среща птиците, така както би ги видял в естествената им среда.

Изложбата е подходяща за деца, които чрез близкия контакт с птиците ще изпитат отношение и любов към животните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *