Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Food Nutrition Здраве Изборът на редактора Красота & Здраве Най-четени

7 правила за стройно тяло без диета

Някои жени имат перфектна фигура без ограничения и усилия. Те си хапват каквото си искат и не знаят какво е диета.

Ето няколко правила, които помагат да поддържате стройна фигура.

1. Яжте само, когато сте гладни

Слабите жени се хранят само, когато наистина са гладни. Много хора прибягват до снаксове и други неща за хрушане, когато скучат. Другия път помислете, преди да ядете, дали наистина сте гладни. Изпийте чаша чай или вода, за да избегнете излишните калории.

2. Спете достатъчно

Дайте на тялото си достатъчно време за почивка. По време на сън изгаряте калории, без да правите нищо. Тялото използва времето, за да се възстановява. Ако сте отпочинали, ще имате повече енергия и ще сте по-активни. Жените имат нужда от 7-8 часа сън на нощ. За здрав сън изглючете смартфона и телевизора най-малко час преди заспиване.

3. Избирайте съзнателно храната си

Много от сладките изкушения могат да бъдат заменени с по-здравословни алтернативи. Ако много ви се яде шоколад, може да го замените с малка порция ядки. Минералите и хранителните вещества, които съдържат ядките, ще притъпят желанието за сладко.

4. Следете теглото си

Добре е да се теглите поне веднъж седмично. Ако следите теглото си, няма да се изненадвате неприятно. Ако забележите, че сте качили килограм или два, внимавайте няколко дни с порциите храна, които приемате и веднага ще отслабнете.

5. Яжте леки меса, риба или вегетарианско меню

Червените меса съдържат много калории. Това не означава, че трябва да се отказвате напълно от тях, но е препоръчително да ги хапвате със зеленолистни зеленчуци. Може да изберете вегетарианско меню или разделно хранене за по-добър ефект.

6. Движете се всеки ден

Оставете колата или ако това е невъзможно за вас, паркирайте по-далеч, така че да си осигурите възможност за ходене пеш.

7. Не си поставяйте забрани за нищо

Ако си забраните нещо, веднага ще ви се прииска да ядете много от него. Позволявайте си всичко, но в умерени количества. Яжте това, което наистина ви се яде в момента. Не прекалявайте с нищо. Спокойно може да хапнете пресен плод, вместо парче кекс.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *