Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Зам.-кметът и главният счетоводител на гр. Септември с обвинения за престъпления по служба

Специализираната прокуратура обвини ръководни кадри от гр. Септември за няколко престъпления.

Заместник-кмет е обвинен за умишлена безстопанственост, от която са настъпили вреди за общината за 78 511,05 лева, както и за престъпление по служба, съобщава bTV.

Обвинение за безстопанственост за 2 779 509,02 лв. е повдигнато и на главния счетоводител на общината. Той е подведен под наказателна отговорност и за сключване на неизгодна сделка в съучастие с кмета на община Септември Марин Рачев.

През периода март 2016 г. – март 2017 г., зам.-кметът на общината не е положил достатъчно грижи в осем случая на възложена работа на строителни фирми по обществени поръчки за ремонт на улици, детски площадки и библиотека в различни селища в общината.

В повечето случаи заместник-кметът е бил упълномощен като възложител от кмета на община Септември, като договарял 100 процента авансово плащане, без да изисква от изпълнителите парична гаранция за изпълнението на договорите.

Събраните доказателства сочат, че от 21 март 2017 г. до 29 септември 2017 г., с цел да набави имотна облага за пазарджишко търговско дружество, обвиненият заместник-кмет превел авансово цялата от договорената сума от 35 880 лв. за доставка на 40 улични стълба за необосновано дълъг срок – до 31 декември 2017 г.

Главният счетоводител, в съучастие с кмета Марин Рачев, не положил достатъчно грижи за управление на повереното му имущество като сключил четири неизгодни договора за сметопочистване и ремонтни дейности, по които били платени неизвършени дейности и услуги или такива на завишени цени спрямо пазарните им стойности.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *