Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Двама въоръжени избягаха от Софийския затвор

Двама лишени от свобода мъже са извършили въоръжено нападение над служители от Софийския затвор и са осъществили бягство.
Атаката е извършена в 15,45 часа днес, съобщиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието.
затворници
Образувано е досъдебно производство по чл. 297 НК (бягство на затворници), като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в затвора. По първоначални данни, бягството е извършено чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса на затвора, уточниха от МВР и прокуратурата.

Оттам обявиха и кои са бегълците, като публикаваха техни снимки. Единият е опасният рецидивист Владимир Пелов Стефанов, на 44 години, от Ботевград. Праз месец май 2016 година той беше осъден на 32 години затвор за грабеж на златарско ателие, след което се укрива две седмици, опит за убийство на двама полицаи при задържането му и отвличане на майка с дете.

Малко преди да бъде окончателно осъден за тези престъпления, Пелов беше задържан и обвинен за убийството на двама братя в Ботевград. Телата на 35-годишния Цветан и 31-годишния Марко Петрови бяха открити пред местно казино. Часове по-късно полицията го арестува и откри по ръцете и косата му барутни частици.

Другият избягал затворник е Радослав Колев, осъден на 26 години затвор за убийство.

Разследващите уточниха, че двамата са се сдобили с оръжие по време на „общо мероприятие за получаване на вещи“. След като заплашили надзирателите те се насочили към бариерата и стреляли по кабинката на пазача.

Чистачка ги видялаха и хукнала след тях. По нейна информация бегълците са се измъкнали с тъмна кола, в която ги чакали други двама въоръжение мъже.

На място в затвора са изпратени двама прокурори, а действията по разследването се извършват от СДВР, които веднага са започнали издирване на престъпниците.

От полицията призоваха гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. От столичната дирекция предупредиха гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *