Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Любопитно

Краси Балъков открива международна изложба на папагали от 3 континента

 

 

В град Велико Търново, изложбата ще бъде открита официално на 5 април от 12.00 часа и ще продължи един месец – до 6 май в Mall Велико Търново. На ет. 3 в търговския център сред тропически декор ще ви пренесем в джунглата в компанията на над 20 вида пернати сред които: Токо Тукан, папагали Ара, Какаду, Амазона, Жако, Еклектус и др.

Изложбата ще бъде отворена за посетители всеки ден от 11:00 до 15:00 и от 16:00 до 20:00 ч.яя

Това не е обичайната изложба, в която просто виждате нещо различно, това е място, което ще ви пренесе в един различен свят, светът на едни от най-красивите птици. Ще чуете как папагалите разговарят с хората, рецитират стихове или ви казват че ви обичат.

От дресьорите на птиците пък ще научите интересни подробности за папагалите като например това, че те се влюбват в хората. Някой видове се влюбват много силно, а други по-малко. Ще научите още за произхода на различните видове, кои са разпространени в Африка, кои в Австралия и кои в Южна Америка. Ще ви разкажем още с какво се хранят и някой лични неща за конкретните птици, които като всеки човек си имат свое име и своя характер.
14566241_10153889224147765_5953352583475407799_o (1)
Джулс – хиацинтова Ара или както казват децата “Синия папагал от филма Рио“ е от вида папагали, достигащи най-големи размери. Този вид могат да развият размах на крилете с дължина до 140 см. и живеят до 100 години. Жоро пък е от вида Кралско Жако и е на четири години. Той е най-говорящия папагал. Рафи е Токо Тукан, който няма как да не ви впечатли с красотата и екстравагантността на вида си, а Съни е изклюително сладък Златен папагал.

Птиците са свободни, не са поставени в клетки и няма прегради между хората и тях. Така всеки може да се наслади на мига, в който среща птиците, така както би ги видял в естествената им среда.

 

Изложбата е подходяща за деца, които чрез близкия контакт с птиците ще изпитат отношение и любов към животните.Покана за откриването е отправена и до градоначалника на града Даниел Панов, изпълнителката Галена и съпруга й Галин, Георги Георгиев – собственикът на Интерхотел Велико Търново, Антон Танев -собственик на комплекс Света гора, Йордан Сребров и съпругата им Надя с малката Ния, футболиста Тихомир Кънев, зеленчуковия бос Николай Петров и Пепи Томова и Робърт Казан от Букурещ, Румъния.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *