Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Картини от вълна и модни фотографии на български творци гостуват в Будапеща

Изложбите ще се осъществят с подкрепата на Българският културен институт в град Будапеща, Унгария
30176820_10212268019000943_891625977_o
На 11 април 2018 г. в Българския културен институт в град Будапеща, Унгария ще бъде представена изложбата „Природата в жената” на Дили Бозаджиева за картини изработени от естествена мериносова вълна и изложба на модните фотографии на професионалистите Алберт Барух и Емил Йорданов. Сред поканените участници от България са също така дизайнерите Елена Алекси – UMAY и Калина Кузманова – Just Kalina.

albert baruch
Алберт Барух

 

Изложбите са организирани във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, а откриването е в рамките на 3rd Global Sustainable Fashion Week Budapest. Основният акцент на модния форум е поставен върху облеклата и дрехите, изработени от естествени материи.
„Работата с вълна е обширно поле с необятни възможности. Магията на изкуството с вълна е нещо, което преоткривам всеки път“, споделя художничката Дили Бозаджиева.

Emil Yordanov
Емил Йорданов

„Харесвам естествените материали и обичам да творя с тях. Обичам ръчно изработените неща, защото те имат душа и сърце, които влагам в тях. Доставя ми истинско удоволствие да предавам любов и емоция в моите произведения. За мен творенията от вълна носят уют, както топлина и хармония.

Красотата на жената и цялата символика, събрана в нейния образ. С ярката си палитра Дили Бозаджиева пренася силата и нежността й върху платното от мериносова вълна. Така загатва поне частица от мистерията на творението.

 

Бояна Бояджиева

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *