Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Седми ден продължава издирването на избягалите затворници

Седми ден продължава издирването на двамата затворници Владимир Пелов и Радослав Колев, които избягаха от Централния софийски затвор след въоръжено нападение над надзирателите.

Под засилена охрана са границите, входовете и изходите на магистралите, както и всички основни пътища у нас. Пелов и Колев са обявени и за международно издирване. По случая работи специално създадена комисия, която трябва да установи как оръжията са внесени на територията на затвора, а резултатите от нейната работа, трябва да станат ясни на 12 април, веднага след празниците.

В петък от МВР разпространиха актуални снимки на двамата бегълци, направени непосредствено преди бягството. В полицията са получени 100 сигнала за това, че Пелов и Колев са видяни на различни места в страната. По разпореждане на премиерът Бойко Борисов след проверка на място, правосъдният министър Цецка Цачева поиска оставките на главения директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началника на затвора в София Петър Кръстев. Длъжностите им ще бъдат временно заети от служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието.

Утре правосъдният министър Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. На съвещанието ще се обсъдят създалото се напрежение в системата, както и възможните решения по темата.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *