Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Сериен телефонен измамник прибра над 50 хил. лева в Бургас

Телефонен измамник прибрал над 50 хил. лв. в Бургаско. За период от 10 дни 57-годишният бургазлия П.К. взел 53 402 лв.

Мъжът измамил 78-годишна жена от село Равнец, но в последствие полицията установила, че той е извършил още 6 измами.

Възрастната жена мъжът измамил на 28 март по класическата схема „оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници“. Пенсионерката дала на криминално проявения мъж сумата от 10 500 лева. Тогава той бил арестуван и при претърсване в автомобила му и в дома му, в бл. 57 в бургаския комплекс „Зорница“, са намерени и иззети част от парите на измамената пенсионерка.

Разследването на полицията обаче показало, че 57-годишният мъж е извършил още няколко телефонни измами само в рамките на 10 дни.

На 19 март, използвайки същата схема за съдействие на полицаи, мъжът измамил 76-годишен бургазлия от комплекс „Славейков“, като му взел 2 750 лв.

На следващия ден около 13.00 ч. осъществил телефонна измама отново по класическата схема спрямо 55-годишна бургазлийка от комплекс „Славейков“, като й взел сумата от 3 000 лв.

На 24 март около 14.00 ч. осъществил телефонна измама, заблуждавайки по същия начин 80-годишен мъж от бургаския „Братя Миладинови“, като му взел сумата от 1 960 лв.

На 27 март около 12.10 ч. отново с телефонна измама прибрал 3 000 лв. от 70-годишна бургазлийка.

Най-големият удар бил на 29 март, когато със съдействието на 64-годишния М.А. от Стара Загора осъществил телефонна измама по същата схема спрямо 78 годишна жена от Българово, която на три транша предоставила сумата от общо 40 842 лв.

На 30 март отново със съдействието на 64-годишния М.А. осъществил още една телефонна измама за сумата от 1 850 лв., взети от адрес, разположен на ул. „Велико Търново“ в комплекс „Лазур“.

Измамникът е направил пълни самопризнания. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска Районна прокуратура, като на П.К. е наложена мярка „домашен арест“, а на М.А. – „парична гаранция“.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 57 годишния бургазлия и 64 годишния старозагорец продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *