Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Спират тежкотоварни камиони по основни пътища

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища на страната ще бъде ограничено от 14.00 до 20.00 часа днес, 9 април – понеделник.

Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.

Движението на МПС над 12 тона ще е ограничено по следните направления: автомагистралите; с. Ребърково – Ботевград, като движението се пренасочва по пътя Ребърково – Своге – София; етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград – ГКПП „Кулата“; пътя в.“Коритна“ – Велико Търново – Шумен; пътя Русе – Велико Търново; пътя ГКПП „Калотина“ – София; Варна – Бургас; Околовръстен път на град София; Бургас – Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари /ADR/.

За улеснение на трафика през Владая – по път /Е-79/, от 10.00 до 20.00 часа ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

От 14.00 до 20.00 часа на АМ „Люлин“, в участъка от км 9+350 до км 10+875, ще има две ленти за движение в посока София и една за Перник. Целта е улеснение на трафика и повишаване на безопасността на движение в района на активизиралия се свлачищен процес при км 9+600 на магистралата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта от 50 км/ч. Алтернативният маршрут за тежкотоварни автомобили до 12 тона е от пътен възел Драгичево – Владая – София и обратно, а за леки автомобили по пътя Перник – Мало Бучино – Суходол и обратно.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *