Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Нова измама: От българска фирма се представят за служители на Google

Да платим за нещо безплатно. Звучи невероятно, но се оказва, че е възможно.
Потърпевши се оплакаха, че били приканени да платят по 129 лева за услуга, която не струва нищо, предаде NOVA.

В офиса на Вергиния се обажда човек, който се представя за служител на Google. Напомня, че трябва да бъде подновен абонамент за позициониране на бизнеса им на Google картата. На следващия ден е изпратен договор с наложен платеж за сумата от 129 лева. Жената отказва да плати, защото тя самата е регистрирала фирмата си още преди 4 години.

„Аз не станах жертва на измама, защото съм достатъчно технически грамотна, за да разбера какво се случва. Потресе ме безочието на тези хора, второ те искат пари за услуга, която по принцип е безплатна и най-вече никой не им я е възложил“, казва собственикът на фирма за обучения Вергиния Накова.

Тя споделя случилото се във Facebook и се оказва, че има още много потърпевши:
„Лъжат компаниите, че са работили преди с тях, представят се от името на друга компания и всичко звучи като заплаха, т.е. „ако вие не платите, ще ви изтрием и край“, а може би за един малък бизнес това звучи много страшно“.

Преди 3 месеца Силвия Димитрова също получава телефонно обаждане от въпросната фирма. Въпреки, че нейният фризьорски салон вече съществува на картата, тя приема условията и плаща. Спасява я братовчедка й, която се обажда във фирмата с искане за възстановяване на сумата.

„Върнаха ни парите до 2-3 дни обратно с куриер, но ако нямах на кого да разчитам, щях да се опаря, разказва Силвия Димитрова.

Фактурите идват от името на рекламна агенция, занимаваща се с дигитален маркетинг. Собственикът й призна, че нямат договор с Google.

„Нямаме такъв сертификат, че сме официални представители на Google, но това не го включваме в убежденията“, каза той.

Александър твърди, че е жертва на нелоялна конкуренция и отрича служителите му да са поставяли ултиматуми. А парите искали за съвсем друго нещо.

„Фирмата, на която сме се обадили не е присъствала на нашия уебсайт. Нашата идея е тя да присъства там и да се рекламира и вече допълнително да поддържаме тяхната локация“, добавя той.

От рекламната агенция са категорични, че всеки, който не е доволен от услугата им, може да си поиска парите обратно.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *