Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Спорт

Драконовски мерки за сигурност за мача „Левски“ – ЦСКА-София

Инспекторът от СДВР Мирчо Мирянов увери, че органите на реда ще се постараят агитките на вечните съперници от „Левски“ и ЦСКА да не попречат на придвижването на транспорта и хората в столицата в края на работния ден. Футболният мач ще е на Националния стадион „Васил Левски“.

„Двете агитки тръгват организирано към Националния стадион като наша задача е да следим за реда и опазване на обществения ред по време на подхода им към стадиона. За целта са предприети всички необходими мерки, като, естествено, сме се съобразили и с това да не се нарушава нормалният ритъм на столицата и на гражданите. Двете агитки ще се постараем да ги разминем по маршрута им на придвижване. Около 16.00 часа очакваме привържениците на професионален футболен клуб „Левски“ да тръгнат от фен клуба на „Тодор Александров“, привържениците на професионален футболен клуб ЦСКА-София ще тръгнат половин час по-късно от улица „Иван Асен Втори“. Привържениците на ЦСКА, като домакини във въпросната среща, ще бъдат настанени в сектори „А“ и „Г“, а на „Левски“ в „Б“ и „В““.

Заради мача Центърът за градска мобилност забрани престоя и паркирането до приключване на футболната среща по алеите около стадиона.

От 17.00 часа на 11.04.2018 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

· ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“;

· бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“;

· бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“;

„Център за градска мобилност“ ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили, само по нареждане на отдел „Пътна полиция“ при СДВР, за времето и мястото посочени по-горе, съгласно чл.171, т.5 от Закона за движението по пътищата.

Междувременно СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата. Преди, по време и след провеждането на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Планирани са стриктни действия за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри).

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, се приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16.00 часа.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *