Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Болницата във Враца е на командно дишане

Врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ ще остане на автопилот от началото на следващия месец.
Тогава се очаква изпълнителният директор в оставка Орлин Цветков да напусне окончателно.

Кандидати да седнат на „горещия му стол“ няма, тъй като бъдещето на лечебното заведение не изглежда розово, научи „Конкурент“.

По информация на изданието Цветков смята да оваканти поста след общото събрание на дружеството, насрочено за 30 април. Той е предприел необходимите юридически действия, ако акционерите не го направят, сам да се отпише от Търговския регистър. Това означава, че болницата ще бъде оставена на командно дишане, тъй като едва ли ще се намери друг мениджър, който да иска да я управлява.

Предугаждайки новата посока на вятъра, общинските съветници във Враца вчера отказаха да гласуват на сляпо освобождаването от отговорност на сегашния съвет на директорите, каквато докладна им беше предложена на извънредна сесия.

Припомняме, че Орлин Цветков вече е подсъдим по дело за присвояване на над 32 000 лева, по което освен него обвинения имат бившият началник на отделението по съдова хирургия д-р Цветанов и ексдиректорът на МБАЛ „Христо Ботев“ Светозар Луканов.

Съдът отказа да го отстрани от длъжността му, тъй като той вече беше подал оставка, но това не го освобождава от наказателна отговорност, коментират юристи. Друго дело за злоупотреби във врачанската болница беше възложено на двама окръжни прокурори и двама следователи от Монтана. Задачата им е поставена лично от главния прокурор Сотир Цацаров през март, каза шефът на окръжна прокуратура в Монтана – прокурор Нина Борисова. Четиримата магистрати, поели делото, са определени с нейна заповед.

„До момента са проверени голям обем документи, разпитани са свидетели. Предстои комплексна медико-икономическа експертиза, която трябва да бъде извършена от три вещи лица”, каза прокурор Борисова. Ако експертизата не се забави, разследването ще завърши скоро, подчерта окръжният прокурор на Монтана Болницата във Враца е на командно дишане

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *