22.07.2024

Шест жертви в преобърнатия автобус на „Тракия“

линейка

Тежка катастрофа с автобус е станала на 27-и километър след „Траянови врата“ преди Ихтиман. Шест души са загинали, над 20 са ранените, съобщиха от „Спешна помощ“. Сред тежко пострадалите има и дете.

От УМБАЛ „Св. Анна“ в София, че пациентите, които до този момент са постъпили при тях, са със сериозно фрактури и порезни рани. Двама души от общо деветте приети до този момент са в много тежко шоково състояние.

Линейките се ползват с коридори за бързо придвижване.

Според свидетели автомобил е ударил автобус на „Юнион Ивкони“, който се движел в посока София. В резултат на сблъсъка автобусът се е преобърнал в канавката.

Автобусът е пътувал от Бургас за София. Ударът е дошъл от лека кола „Рено“ с плевенска регистрация. Зад волана на автомобила е била жена.

Всички хора вече са извадени от автобуса, съобщиха от пожарната пред NOVA.

Сигналът за инцидента е бил подаден на телефон 112 в 11:27 ч.

Изпратени са 14 линейки, от Елин Пелин, Ихтиман и София. Пострадалите ще бъдат транспортирани в болница „Света Анна“ и в „Пирогов“.

На мястото на инцидента е предприета организация от Пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи. Движението в посока София временно е спряно, съобщиха от МВР.

От Министерството на транспорта и от „Автомобилна администрация“ ще направят проверка дали шофьорът е почивал достатъчно и дали всичко е било в изправност.

„Става въпрос за катастрофа между автобус и лек автомобил. Екипите са на място. Спряно е насрещното движение по магистрала „Тракия”, за да могат да стигнат линейките. По първоначална информация има около 20 пострадали”, заяви за NOVA главният секретар на МВР Младен Маринов.

„Линейките, които сме концентрирали към този инцидент, са вече 14 на брой. За съжаление, шестима души са загинали. Едно дете е пострадало, но не мога да кажа с какви травми. Концентрирали сме максимални усилия, за да окажем помощ. Полицията съдейства. Районът е абсолютно отцепен. Очаквам още информация в близките няколко минути. Ранените са над 20. Имаме координация с болница „Света Анна” и с „Пирогов”, ако се наложи и с ВМА”, заяви Катя Сунгарска, говорител на „Спешна помощ” – София.

Екипи на пожарната се опитват да вдигнат автобуса. Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди спешна проверка на автобуса, както и дали шофьорът е почивал през последните 24 часа.

„Видях какво се случи. Колата се блъсна в автобуса и той се обърна в канавката”, разказа свидетел на инцидента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *