Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Футболни фенове в ареста заради ранена полицайка

Десетки привърженици на „Левски“ са в ареста във връзка с тежкия инцидент на дербито с ЦСКА, при който полицайка пострада тежко.

Жената е ранена от хвърлена бомбичка и е подложена на спешна операция в ИСУЛ, съобщи Би Ти ви. Съществува опасност тя да загуби зрението на едното си око.

Полицайката се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги. Хвърлената бомбичка е счупила стъклото на вратата. Парчета от въпросното стъкло са попаднали в окото на пострадалата.

Органите на реда проведоха безпрецедентна акция в сектор „Б“ на стадион „Васил Левски“, където по традиция се разполагат „сините“ фенове.

Те пропускаха зрителите един по един след щателна проверка, а заподозрените бяха отведени в районното.

„От камерите имаме описание на външния вид на извършителя. Всички, които отговарят на това описание, са отведени са разпити в районното управление. Работим по горещи следи и веднага опитваме да установим всички лица, които отговарят на описанието като дрехи и външен вид“, заяви заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

„Изключително неприятен, грозен инцидент. Бомбичка, самоделно направена – не говорим за пиратка. Мога да кажа, че ако нямаше врата и стъкло, което да се счупи, най-вероятно пораженията по колегите щяха да са по-тежки, защото бомбичката щеше да падне върху техните тела“, допълни Златанов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *